Моя проповідь

Чупакабра Прекрасна(та, що приходить до нас в гості, а мешкає тут: http://chupakabraprekrasna.wordpress.com/)

Якщо б я була чоловіком то стала б священником. Я так багато маю сказати. То хто мене слухатиме? Які вуха мене витерплять і яка голова витримає? А я так хочу виговоритись… А священник говорить проповідь і його всі слухають. І виправляти його не можна. І перебивати також. А давайте сьогодні забудемо , що я дурне дівчисько і уявімо , що я ваш парафіяльний отець духовний. Будьмо уважні!!!Слава Ісусу Христу, браття і сестри. Сьогоднішня моя проповідь про дари Святого Духа і про невдячних обдарованих . Діти мої. Кожен з нас має дар від Бога. Кожному з нас дано згідно з нашими можливостями і згідно Божого плану щодо нас. Івану, наприклад, дано гарно малювати, а Петру Бог дав пречудовий голос. Василь пише вірші, а Микола має здібність перетворювати дерево в пречудові меблі. Галина вишиває , а Катерина куховарить. Протягом життя ми відкриваємо в собі все нові і нові здібності. Слава Тобі , Господи. Ми повні по вінця Твоїх дарунків. Що ще можна на цю тему вам сказати?.. Молись, Іване, щоб не вмерти нині! Що з твого малювання?!! Гадаєш, Бог дав тобі дар малювання щоб ти так нічого і не намалював? Ти дар Божий зарив в землю! Бовдуре, ти хизуєшся перед друзями нашвидкоруч намальованими сороміцькими малюнками? Що за життя ти гарного намалював? Кожен обдарований даром малювання повинен змальовувати Божий світ! Змальовувати Божий світ і мріяти і молити Творця про дар малювання святих ікон. І крапка !!! Це твоє завдання в житті. В Божих планах не буває помилок чи випадковостей. Проклятий художник, що не намалював жодної картини. Мета кожного з них – малювання ікон!
А ти, Петре, гарно співаєш? Плач і рви волосся на голові !!! Ти співаєш по весіллях. Ти співаєш випиваючи з друзями. Ти своїм користуєшся як хочеш, але не як хоче Бог. Горе тобі, бо отримавши в подарунок ангельський голос ни ніразу не заспівав в хорі. Ти не співав своїм голосом хвалу щедрому Творцю. Безголосі співці будуть свідками твого засуду.
Кожен поет, що не написав гімн своєму Богу, буде стертий з книги життя. Яка бо користь з його віршування. Псалми Давидові співають ангельські хори на небі, а ваші будуть? Ваше поримоване мудрування про сенс життя буде викинуто на смітник разом з вами !
Муляр , що не мурував Храм і столяр , що не витесав Хрест- марнотратники! Ви потратили намарно подарований вам час і ваші подарунки згнили і запліснявіли як і ваші душі. Божі плани від вашої ліні і невдячності не постраждають. Завдання, що не виконали обдаровані виконають необдаровані. Безголосі співатимуть псалми, а безрукі малюватимуть святі обличчя. Все в Божій волі. Слава Ісусу Христу.

 

 

This entry was posted in Віра, Проза, Філософія and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.